Pansa Blanca

Informació sobre el vi

   

Varietats de raïm

Grau d’alcohol

Temperatura servei

   

Pansa Blanca

11,85 %

7-10 ºC



Elaboració

Verema manual en caixes de 15 Kg de capacitat, premsat suau amb premsa pneumàtica i aprofitament exclusivament del most flor i les fraccions de premsat suau fins a 0,4 atm de presió. Desfangat estàtic durant 36 hores a 12ºC i posterior fermentació alcohòlica a temperatura controlada de 14ºC durant 22 dies . Posteriorment els vins són trasvalsats, clarificats i filtrats abans de l'embotellat.



Maridatges

Aperitius, marisc i closca, garoines, ostres, pop, fondues, pastes al pesto, paella de marisc...



Nota de tast

Color groc palla brillant i tonalitats verd-grisosos, llàgrima fina i present carbònic residual procedent de la pròpia fermentació. Aromes primàries de component varietal amb record de fruites madures (plàtan, meló), fruita blanca (pera, presses), flor i final de record varietal (flor seca, fonoll). De pas en boca sedós, llarg en postgust i presència fruitada, l'acidesa final cítrica de final en boca i lleugerament amarg típic de la varietat, aporten frescor, caràcter mineral i retrogust balsàmic.



Descarreagar ficha pansablanca_files/Pansablanca-ct.pdf